Mail.ruПочтаМой МирОдноклассникиВКонтактеИгрыЗнакомстваНовостиКалендарьОблакоЗаметкиВсе проекты
Лидеры категории
Лена-пена Лена-пена
Искусственный Интеллект
М.И. М.И.
Искусственный Интеллект
Y.Nine Y.Nine
Искусственный Интеллект
king71alex Куклин Андрей Gentleman Dmitriy •••

Чи варто торгувати честю та гідністю заради високого титулу? ( твір роздум за комедією Мольєра " Міщанин шляхтич")

Кристина Штевнина Ученик (172), закрыт 10 лет назад
Текст № 1 Чи варто торгувати честю заради високого титулу? (твір-роздум за комедією «Міщанин-шляхтич»)

Ми часто замислюємось над питанням честі та її ролі у нашому житті. Я думаю , що честь - це головне в житті людини , що викликає повагу інших , а також власне почуття гордості . В суспільстві людина без честі не зможе нічого досягти , адже інщі не будуть її сприймати. На мою думку , торгувати честю й гідністю заради високого титулу - це не правильно. Нічого путнього з цього не вийде , бо людина опуститься в очах у інших.
Таку проблему висвітлює у своєму творі "Міщанин - Шляхтич" Мольєр. Якщо аналізувати поведінку головного героя твору пана Журдена , то можна сказати , що він чинить досить безглуздо , вирішивши стати шляхтичем. Він поступово опускаеться в очах своїх друзів і рідних. Настільки жадаючи нового титулу , бере участь у вигаданому посвяченні в "мамаму - ші" . Після цього Журдена перестали сприймати інші. Саме так вчинили Дорант і Доремена , а також вчителі і кравець. Дорант , знаючи , що у пана Журдена багато грошей , часто позичав у нього певну суму й зовсім не збирався віддавати. Зневажають і дурять вчителі , а Журден платить їм гроші за хороші слова. Ще головний герой намагається видати заміж свою єдину дочку за будь - якого шляхтича , бо головне для нього - це становище у суспільстві.
Висвітлювання Мольєром проблеми , про те , як не гідно ховати своє справжнє походження , з'являтися товариству на очі під чужим титулом , видавати себе не за того , ким ти є насправді - одна з головних думок комедії. Так чинить засліплений своєю метою пан Журден . Навіть слова його дружини не допомагають.
Я вважаю , що не може людина в жорстко - регламентованому становому суспільстві , піднятися на вищий щабель , перейти зі стану міщанства до дворянства.
Отже засліплений зовнішньою привабливістю аристократичного світу , Журден втрачає свою честь і гідність. Це безглузде прагнення головного героя стати шляхтичем , позбавило його здтності міркувати тверезо й зробило посміховиськом для інших. Мольєр засуджує пристрасть, яка засліплює розум. На мою думку , тільки гармонія розуму і почуттів робить людину моральною.

Текст № 2
Що таке честь? Що вона значить у житті людини? Чи варто жертвувати нею задля своїх корисливих цілей? Честь — це гідність людини, що викликає загальну повагу й пошану, а також власне почуття гордості. Без честі людина не зможе нічого досягти в житті, адже люди не сприйматимуть її серйозно. А торгувати честю й гідністю заради високого титулу — це безглуздя. Я вважаю, що людина без честі буде лише «знижувати планку» свого статусу в суспільстві.
Я хочу розглянути цю проблему, аналізуючи поведінку пана Журдена — головного героя комедії Мольєра «Міщанин-шляхтич». По-перше, я вважаю, що людину без честі не будуть поважати оточуючі, і така людина буде виглядати дуже жалюгідно. Згадаймо, наприклад, посвячення пана Журдена в неіснуючий сан «мамаму-ші» — він настільки хотів стати вищим за станом, що загубив власне «обличчя», гідність. Його ніхто не сприймав, як він того хотів. Пан Журден сам із себе зробив посміховисько.
По-друге, таку людину будуть використовувати задля своїх корисливих цілей інші. Так граф Дорант, знаючи, що пан Журден має багато грошей, часто позичав у нього «кругленьку» суму й не збирався віддавати борг. Граф, як і його дружина мадам Дорімена, зневажав Журдена, як тільки може дворянин зневажати буржуазію, у той час, як останній вважав цих аристократів своїми друзями, і мало того — навіть боявся їх, благоговійно дивлячись на них знизу вверх.
Журден ніколи не суперечив графові Доранту, адже хотів бути ближче до такого бажаного й такого далекого аристократичного світу. Зневажають і дурять Журдена і вчителі, а він вірить їм і платить гроші лише за гарні слова. До того ж Журден, зовсім загубивши голову, намагається видати доньку за першого ліпшого аристократа, не підозрюючи, як непривабливо це виглядає в очах оточуючих. Він не слухає нікого, непохитно, як осел, відстоіоє свою точку зору, і робить .
Лучший ответ
. Ученик (0) 10 лет назад
Що таке честь? Що вона значить у житті людини? Чи варто жертвувати нею задля своїх корисливих цілей? Честь — це гідність людини, що викликає загальну повагу й пошану а також власне почуття гордості. Без честі людина не зможе нічого досягти в житті, адже люди не сприйматимуть її серйозно. А торгувати честю й гідністю заради високого титулу — це безглуздя. Я вважаю, що людина без честі буде лише «знижувати планку» свого статусу в суспільстві. http://znanija.com/task/318453
Остальные ответы
Похожие вопросы