Top.Mail.Ru
Ответы

Сваімі словамі пра лірычныя жанры

По дате
По рейтингу
Ученик
11лет

Класічныя жанры лірыкі: раманс, санет, трыялет, элегія, пасланне, актава і інш.

Раманс, элегія ў музыцы -аналіз уражанняў вучняў ад праслухоўвання музычных твораў на вершы беларускіх паэтаў (Янкі Купалы, М. Багдановіча, Г. Бураўкіна, Н. Гілевіча, А. Ставера... )

Грамадзянская, філасофская, інтымная, пейзажная лірыка.
Вуснае маляванне словамі – апісанне вобразаў і карцін, што ўзніклі пры чытанні пейзажнай лірыкі. Прырода ў творасці беларускіх мастакоў (В. Бялыніцкага-Бірулі, Ф. Рушчыца, П. Масленікава, М. Купавы, І. Савіча, У. Сулкоўскага... )

Вот здесь ([ссылка появится после проверки модератором] ) есть материал для такого сочинения:

Грамадзянская лірыка - Шандар Пецёфі. Патрыятычная песня

Філасофская лірыка - Сяргей Грахоўскі. «Чалавеку патрэбна не слава...» , Васіль Зуёнак. «Дала прырода мне ваду і цвердзь...» ,
Леанід Дайнека. «За крокам крок... »

Інтымная лірыка - Міхась Шушкевіч. Ты мне вясною прыснілася [песня] , Сяргей Грахоўскі. «Як я жыў без цябе?.. »

Пейзажная лірыка - Максім Багдановіч. «Вечар на захадзе ў попеле тушыць... » [аўдыё], Васіль Зуёнак. «Над зямлёю шугае верасень...» , Алесь Наўроцкі. Чатырохгранная ваза, Поль Верлен. Шарая гадзіна, Адам Міцкевіч. Да Нёмана (у перакладзе П. Бітэля)

Класічныя жанры лірыкі - Уільям Шэкспір. Санеты, Данута Бічэль-Загнетава. Трыялет, Алег Салтук. «На далонях жыцця» .

Видео по теме