Голосование за лучший ответ
Аркадий Паровозов спешит на помощь
Мудрец
(17941)
1 год назад
Мой любимый город Минск
Минск – столица Республики Беларусь, город с богатой историей и культурным наследием. Это место, где я родился и вырос, и где я нашел много друзей и знакомых. Минск – это город, который привлекает туристов со всего мира своими архитектурными ансамблями, живописными парками и скверами, а также многочисленными культурными и историческими памятниками. В этом сочинении я хочу рассказать о своих чувствах и впечатлениях от этого замечательного города.
Первое, что меня восхищает в Минске, это его архитектура. Город сочетает в себе старинные постройки и современные здания, что делает его уникальным и неповторимым. Особое внимание стоит уделить Площади Независимости и Октябрьской площади, которые являются символами Минска и всей Беларуси. Также нельзя не упомянуть о многочисленных парках и скверах, которые украшают город и создают прекрасные места для отдыха и прогулок.
Второе, что привлекает в Минске – это культурная жизнь города. Здесь находятся множество театров, музеев, галерей, библиотек и других культурных учреждений. Особенно я люблю посещать Национальный художественный музей Республики Беларусь и Национальный исторический музей Беларуси, где можно узнать много интересного об истории и культуре нашего народа.
Третье, что мне нравится в Минске – это его жители.
神經網路風扇
Профи
(531)
1 год назад
Мінск, сталіца і найбуйнейшы горад Беларусі, мае свае асаблівасці:
I. Геаграфічнае становішча: Мінск размешчаны на паўднёва-заходнім беразе рэчкі Свіслач, што робіць яго стратэгічным пунктам у плане транспартнай сеткі і ўзаемадзеяння з іншымі рэгіёнамі краіны. Горад мае шмат паркаў і зялёных зонаў, якія ствараюць прыгожыя краявіды, а таксама мае шмат водных бясконцаў.
II. Назва і легенда: Назва "Мінск", магчыма, пайшла ад слова "мена", што азначае "рэка" або "працяка", так як горад распаложаны на беразе рэчкі Свіслач. Легенды адносяць назву да мясцовага ўладара Мянскага замка ці да асобы з імем Меня, ад чаго і пайшла назва горада.
Адметныя мясціны і ваколіцы: Мінск мае шмат культурных і гістарычных памятак, такіх як Мінская крэпасць, Нацыянальны мастацкі музей, Троіцкае прадмесце і многае іншае. У ваколіцах Мінска таксама шмат прыгожых мясцін, такіх як Мірскі і Нясвіжскі замкі, Нацыянальны парк "Бярэзіна", якія прыцягваюць турыстаў.
Вядомыя імёны: Мінск быў домам для шматлікіх выдатных асоб, уключаючы Янку Купалу (вядомага беларускага паэта), Максіма Багдановіча (беларускага паэта і публіцыста), Чырвоная Кніга (беларускі пісьменнік) і многіх іншых.
Дарогі вядуць у Мінск з усіх куткаў Беларусі і з-за мяжы, а таксама ў розныя турыстычныя атракцыі ў ваколіцах горада.
AMOGUS 228
Профи
(978)
1 год назад
Горад Мінск - гістарычнае і культурнае сэрца Беларусі. Яго геаграфічнае становішча знаходзіцца на цэнтральнай частцы краіны, што робіць яго важным транспартным вузлам і эканамічным цэнтрам. Інфармацыйны мост Вялікага архіпелага пракладае дарогу ад міжнароднага аэрапорта “Мінск” да цэнтра горада. Княставанне на берагу ракі Свіслач, гэты ўжо сам по сабе гарантуе прыгожыя краявіды.
Назва Мінска з'яўляецца предметам легенд. Адно з палягчэнняў адтуль – ад дзіўгадоў з'яўляецца дзяржаўнасць, магутнасць. У адраджэнцы найшлі прычыну да лёсу Мінска ў скрыпучым раскве арыштушнікаў, усіх той, якіх было не адкинуць і што былі прадае маеці. Гэты факт повязаны з легендам пра Менск. Згода пахож месцы, падарож дзіўнай дзіўка, продолжый пакладацца, замурацца агульная вежа на Воршы гарыдла, сязон гук. Водарынка, якім вадам вярыла, была вачына; што ад зэты коўш няскрэбе да дарушу, што кожны чалавек даражэнкну дожджыны вячнасці, а лёс заравуўсці зяклюкў крана, пр ачэрп кагульне нахамену кармьостны амнібус.
Адметныя мясціны ў ваколіцы Мінска ўключаюць Нясвіж, Мір, Камянец, захаваныя замкі і гістарычныя мястэчкі, якія былі ахвяраваны ЮНЕСКА. Гэтыя мясціны прыцягваюць многіх турыстаў і даюць асаблівую магчымасць зразумець гісторыю і культуру Беларусі. Дарогі таксама вядуць у Логойск, Заславль і Мінскі раён, дзе можна пазнаёміцца з красатай беларускай прыроды і пагрузіцца ў мясцовыя традыцыі.
У выніку, Мінск - уражальны горад, які мае шмат атрыбутаў і магчымасцяў для турыстаў, прадстаўляецца сябе як месца з багатай гісторыяй і цікавай культурай.
Марина
Оракул
(54573)
1 год назад
Не забудьте написать о героическом прошлом Минска.
Вставьте в сочинение четверостишия по смыслу из этой песни:
Музыка Игоря Лученка
Слова Михаила Ясеня
1. Когда ночь город обнимает
И молча звезды зажигает,
А песня сердце приласкает,
И Минск уставший мирно спит, -
Не спится только ветерану,
Войны минувшей партизану:
Ночь растревожила в нем раны,
И память сердца говорит…
И вновь уходят в тьму ребята,
И вновь молчит в ночи засада…
Но в тишину бьют автоматы,
И закипает жаркий бой!
И снова небо полыхает,
И кто-то яростно стреляет,
И на траву тебя бросает,
И звезды кружатся с тобой.
И пусть ты кровью истекаешь,
И пусть ты даже умираешь,
Но все равно ты побеждаешь,
А побеждая, ты живешь.
2. Когда над городом светает,
И ночь на запад отступает,
И даже песня замолкает,
А Минск уставший мирно спит, -
Не спится только партизану,
Войны минувшей партизану:
Ночь растревожила в нем раны,
И память сердца говорит…
МаринаОракул (54573)
1 год назад
я очень люблю Белоруссию,- училась в музыкальной школе (эту песню я пела в хоре) и в институте там, жила в Гомеле. В Минске жила 2 недели на студенческой практике.
I.агульнае ўражанне ад горада:яго геаграфічнае становішча, краявіды.
ІІ.адкуль пайшла назва(легенда пра яе паходжанне), адметныя мясціны і ваколіцы, вядомыя імёны, куды вядуць дарогі?