Mail.ruПочтаМой МирОдноклассникиВКонтактеИгрыЗнакомстваНовостиКалендарьОблакоЗаметкиВсе проекты

как определить силу тяготения между двумя планетами?

Владислав Качегов Знаток (462), закрыт 5 лет назад
Лучший ответ
Вадим Баранов Ученик (116) 12 лет назад
F=GM1M2/R(квадрат)
где F-сила тяги
G=6,67 х 10 (в степени -11)
M1- масса первой планеты,
M2- масса второй планеты,
R-расстояние между планетами
Остальные ответы
. Оракул (78211) 12 лет назад
Найди закон всемирного тяготения и подставь данные в формулу
Олександр Яблонський Знаток (452) 12 лет назад
Еф (сила) =ЖеВелике (гравітаційна стала) *масу першої планети*масу другої планети / відстань між планетами у квадраті.
Skir Lametan Профи (951) 12 лет назад
Сила притяжения выражается через массы планет и расстояние между ними (т. е. их центрами) в следующем виде:
сила = гравитационная постоянная*масса первой планеты*масса второй планеты / квадрат расстояния между центрами планет. Гравитационная постоянная равна 6,673848*(10 в степени -11).
Елена Непийвода Ученик (158) 7 лет назад
Задача для формування думки та розвитку школярів старших класів.

Відомо, що сила тяжіння поміж Землею та Місяцем впливає на приливи-відливи, на самопочуття деяких людей. А чи може впливати взаємодія між Землею та найближчою зіркою сузір'я Зодіака, скажімо, Водолея?
Відомо, що сила тяжіння поміж планетами розраховується за формулою:

F= (G х M1 х M2) : R2 =…

Потрібно вирахувати силу тяжіння:
1.Між Землею та Місяцем.
2.Між Землею та найближчою зіркою сузір'я Зодіака, скажімо, Водолея, чи будь-якого іншого знака.
3.Порівняти ці сили і зробити висновок, чи можуть знаки Зодіака впливати на фізиологічний стан людини, якто: здоров'я, характер, відносини між людьми і т. п.

Підказка:
Для цього потрібно знати: масу і відстані між Землею та Місяцем, між Землею та зірками Зодіака та їхні маси.
Похожие вопросы