Top.Mail.Ru
Ответы
9лет
Изменено
Дружба на века
+4

Перевидите на украинский

плиз У Маленького Ганса было множество друзей, но самым преданным из всех был Большой Гью-Мельник. Да, богатый Мельник так был предан Маленькому Гансу, что всякий раз, как проходил мимо его сада, перевешивался через забор и набирал букет цветов или охапку душистых трав или, если наступала пора плодов, набивал карманы сливами и вишнями. "У настоящих друзей все должно быть общее", - говаривал Мельник, а Маленький Ганс улыбался и кивал головой: он очень гордился, что у него есть друг с такими благородными взглядами. Правда, соседи иногда удивлялись, почему богатый Мельник, у которого шесть дойных коров и целое стадо длинношерстных овец, а на мельнице сотня мешков с мукой, никогда ничем не отблагодарит Ганса. Но Маленький Ганс ни над чем таким не задумывался и не ведал большего счастья, чем слушать замечательные речи Мельника о самоотверженности истинной дружбы. Итак, Маленький Ганс все трудился в своем саду. Весною, летом и осенью он не знал горя. Но зимой, когда у него не было ни цветов, ни плодов, которые можно было отнести на базар, он терпел холод и голод и частенько ложился в постель без ужина, удовольствовавшись несколькими сушеными грушами или горсточкой твердых орехов. К тому же зимой он бывал очень одинок - в эту пору Мельник никогда не навещал его. "Мне не следует навещать Маленького Ганса, пока не стает снег, - говорил Мельник своей жене. - Когда человеку приходится туго, его лучше оставить в покое и не докучать ему своими посещениями. Так, по крайней мере, я понимаю дружбу, и я уверен, что прав. Подожду до весны и тогда загляну к нему. Он наполнит мою корзину первоцветом, и это доставит ему такую радость! " "Ты всегда думаешь о других, - отозвалась жена, сидевшая в покойном кресле у камина, где ярко пылали сосновые поленья, - только о других! Просто наслаждение слушать, как ты рассуждаешь о дружбе! Наш священник и тот, по-моему, не умеет так красно, говорить, хоть и живет в трехэтажном доме и носит на мизинце золотое кольцо". "А нельзя ли пригласить Маленького Ганса сюда? - спросил Мельника его младший сынишка. - Если бедному Гансу плохо, я поделюсь с ним кашей и покажу ему своих белых кроликов".

По дате
По рейтингу
Новичок
9лет

У Маленького Ганса було безліч друзів, але найвідданішим з усіх був Великий Гью-Мельник. Так, багатий Мельник так був відданий Маленькому Гансу, що всякий раз, як проходив повз його саду, перевешивался через паркан і набирав букет квітів або оберемок запашних трав або, якщо наставала пора плодів, набивав кишені сливами та вишнями. "У справжніх друзів все повинно бути загальне", - говорив Мельник, а Маленький Ганс посміхався і кивав головою: він дуже пишався, що у нього є друг з такими благородними поглядами. Правда, сусіди іноді дивувалися, чому багатий Мельник, у якого шість дійних корів і ціле стадо довгошерстих овець, а на млині сотня мішків з борошном, ніколи нічим не віддячить Ганса. Але Маленький Ганс ні над чим таким не замислювався і не відав більшого щастя, ніж слухати чудові промови Мельника про самовідданості справжньої дружби. Отже, Маленький Ганс всі працював у своєму саду. Весною, влітку і восени він не знав горя. Але взимку, коли у нього не було ні квітів, ні плодів, які можна було віднести на базар, він терпів холод і голод і часто лягав спати без вечері, вдовольнившись кількома сушеними грушами або жменькою твердих горіхів. До того ж взимку він бував дуже самотній - в цю пору Мельник ніколи не відвідував його. "Мені не слід відвідувати Маленького Ганса, поки не стає сніг, - говорив Мельник своїй дружині. - Коли людині доводиться туго, його краще залишити в спокої і не набридати йому своїми відвідинами. Так, принаймні, я розумію дружбу, і я впевнений, що правий. Почекаю до весни і тоді навідаюсь до нього. Він наповнить мою кошик первоцвітом, і це доставить йому таку радість! "Ти завжди думаєш про інших, - обізвалась дружина, що сиділа в покійного кріслі біля каміна, де яскраво палали соснові поліна, - тільки про інших! Просто насолода слухати, як ти міркуєш про дружбу! Наш священик і той, по-моєму, не вміє так красно, говорити, хоч і живе в триповерховому будинку і носить на мізинці золоте кільце". "А чи не можна запросити Маленького Ганса сюди? - запитав Мельника його молодший син. - Якщо бідному Гансу погано, я поділюся з ним кашею і покажу йому своїх білих кроликів

Мыслитель
9лет

ИДИ в ОЧКО!!!

Искусственный Интеллект
9лет

Украина цэ Европа?