Mail.ruПочтаМой МирОдноклассникиВКонтактеИгрыЗнакомстваНовостиКалендарьОблакоЗаметкиВсе проекты
Лидеры категории
Лена-пена Лена-пена
Искусственный Интеллект
М.И. М.И.
Искусственный Интеллект
Y.Nine Y.Nine
Искусственный Интеллект
king71alex Куклин Андрей Gentleman Dmitriy •••

Яка формула оксиду вуглецю (iv)?

Настенька Черниченко Ученик (95), закрыт 13 лет назад
Лучший ответ
Сергей M.r Высший разум (528949) 13 лет назад
Оксидами вуглецю називають його сполуки з киснем. Частіше за все коли кажуть "оксид вуглецю" мають на увазі діоксид рос. двуокись углерода, що широко застосовується в техніці й входить до складу повітря.
Діоксид вуглецю (CO2)
Монооксид вуглецю (CO)
Недооксид вуглецю, О=С=С=С=О (похідна малонової кислоти)
Джерело http://uk.wikipedia.org/wiki/Оксиди_вуглецю

Я вважаю, що правильна відповідь СО
Всього найкращого.
Остальные ответы
Елена Пиотровская Мудрец (12213) 13 лет назад
Шановна Настенька! !
тут, на Майл ру, прийнято писати російською мовою
Українську мову дуже красивий, але для побутового спілкування
Чуешь, для побутового спілкування!! !
Вивчення хімії на україськом мові, для мене, як для російської вчительки (математики) це просто смішно! !
Хоча я знаю побутову українську мову

Перше, що дуже поважно відповісти, це те що не можна плутати оксид вуглецю і діоксид вуглецю

Діокси́д вуглецю́, оксид карбону (IV), вуглекислий газ, CO2 (рос. углекислый газ, англ. carbon dioxide, нім. Kohlensäure f, gasförmige Kohlensäure f, Kohlendioxyd n) — тривка хімічна сполука, поширена в природних газах, що містять його в кількості від декількох відсотків до практично чистого вуглекислого газу. Безбарвний, має кислуватий смак і запах. Є кінцевим продуктом окиснення вуглецю, не горить, не підтримує горіння і дихання. Токсична дія вуглекислого газу виявляється при його вмісті в повітрі 3-4 % і полягає в подразненні дихальних шляхів, запамороченні, головному болі, шумі у вухах, психічному збудженні, непритомному стані.

Неотруйний газ, без кольору і запаху, що є природною складовою атмосфери. Вуглекислий газ є продуктом спалювання викопного палива. Він має парникові властивості, тобто сприяє утриманню тепла на поверхні Землі і вносить основний вклад у глобальне потепління.
Похожие вопросы