Top.Mail.Ru
Ответы
9лет
Изменено
Сборная Домашка
+4

Помогите, переведите текст

XXI век. Век космических скоростей и компьютерных техно­логий, век, в котором каждый день максимально насыщен раз­ного рода информацией, событиями, стрессами. И где найти че­ловеку тихое убежище, чтобы помечтать, подумать о добром и вечном?

Не так давно, в конце прошлого века, многие ученые, ослеп­ленные огромными возможностями кино, телевидения и компь­ютера, прогнозировали исчезновение книжной культуры вообще. Для чего, кажется, книги из бумаги, если можно просто посмот­реть фильм или даже всю национальную библиотеку записать на
один кристалл. Да, возможности информационных технологий сегодня достигли таких высот, куда не заглядывали даже научные фантасты. Но мне все же верится, что книги навсегда останутся великим достоянием человеческой культуры.

Как приятно пахнет новенькое издание! Какие яркие и краси­вые в этой книге иллюстрации! Мне нравится, как с тихим шелес­том переворачиваются страницы. Я всегда радуюсь, когда в мои руки попадает новая книга, потому что я нахожу в ней мудрого и доброго друга — какой бы век ни стоял за окном.

Дополнен

На белорусский

По дате
По рейтингу
Ученик
9лет

XXI стагоддзе. Век касмічных хуткасцяў і камп'ютэрных тэхналогій, век, у якім кожны дзень максімальна насычаны рознага роду інфармацыяй, падзеямі, стрэсамі. І дзе знайсці чалавеку ціхае прытулак, каб памарыць, падумаць пра добрае і вечнае?

Не так даўно, у канцы мінулага стагоддзя, многія навукоўцы, аслепленыя велізарнымі магчымасцямі кіно, тэлебачання і кампутара, прагназавалі знікненне кніжнай культуры наогул. Для чаго, здаецца, кнігі з паперы, калі можна проста паглядзець фільм або нават усю нацыянальную бібліятэку запісаць на
адзін крышталь. Так, магчымасці інфармацыйных тэхналогій сення дасягнулі такіх вышынь, куды не заглядвалі нават навуковыя фантасты. Але мне ўсе ж верыцца, што кнігі назаўседы застануцца вялікім набыткам чалавечай культуры.

Як прыемна пахне новенькае выданне! Якія яркія і прыгожыя ў гэтай кнізе ілюстрацыі! Мне падабаецца, як з ціхім шолахам перагортваюцца старонкі. Я заўседы радуюся, калі ў мае рукі трапляе новая кніга, таму што я знаходжу ў ей мудрага і добрага сябра — які б стагоддзе ні стаяла за акном.

Мастер
9лет

XXI стагоддзе. Век касмічных хуткасцяў і камп'ютэрных тэхналогій, век, у якім кожны дзень максімальна насычаны рознага роду інфармацыяй, падзеямі, стрэсамі. І дзе знайсці чалавеку ціхае прытулак, каб памарыць, падумаць пра добрае і вечнае?

Не так даўно, у канцы мінулага стагоддзя, многія навукоўцы, аслепленыя велізарнымі магчымасцямі кіно, тэлебачання і кампутара, прагназавалі знікненне кніжнай культуры наогул. Для чаго, здаецца, кнігі з паперы, калі можна проста паглядзець фільм або нават усю нацыянальную бібліятэку запісаць на
адзін крышталь. Так, магчымасці інфармацыйных тэхналогій сення дасягнулі такіх вышынь, куды не заглядвалі нават навуковыя фантасты. Але мне ўсе ж верыцца, што кнігі назаўседы застануцца вялікім набыткам чалавечай культуры.

Як прыемна пахне новенькае выданне! Якія яркія і прыгожыя ў гэтай кнізе ілюстрацыі! Мне падабаецца, як з ціхім шолахам перагортваюцца старонкі. Я заўседы радуюся, калі ў мае рукі трапляе новая кніга, таму што я знаходжу ў ей мудрага і добрага сябра — які б стагоддзе ні стаяла за акном.